Böcker på andra språk

Våra bibliotek har böcker på många olika språk. När du söker efter en bok så kan du välja att bara få fram böcker på ett visst språk.

Bokdepositioner

Om du önskar att låna några böcker på ditt hemspråk som inte finns på Vimmerby bibliotek så kan det ändå finnas en lösning för dig. Ett alternativ är att göra ett fjärrlån, men ett bättre alternativ är att personalen försöker beställa hem böcker åt dig genom en så kallad bokdeposition.

En bokdeposition betyder att Vimmerby bibliotek lånar böcker från ett annat bibliotek åt dig, och varje deposition är gratis för dig som har ett bibliotekskort på Vimmerby, Storebro, eller Södra Vi bibliotek.

Oavsett vilket språk du vill läsa på så är du välkommen att kontakta biblioteken för en depositionsbeställning. Kontakta personalen på något av biblioteken i Vimmerby, Storebro, eller Södra Vi.

Digitala tjänster för läsning på andra språk

Det finns flera digitala tjänster för dig som vill läsa och lyssna på andra språk än svenska.

Biblio

Som ett alternativ till fysiska böcker kan du använda appen Biblio för både e-ljudböcker och e-böcker på flera andra språk än svenska. Appen fungerar på svenska, finska, engelska, och arabiska (beroende på vilket språk din mobiltelefon/surfplatta använder). Du behöver vara låntagare på något av biblioteken i kommunen för att kunna använda denna tjänst.

Bläddra

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på meänkieli, romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska och jiddisch.

Du når tjänsten på Bläddras webbplats.

PressReader

En tjänst som är mycket populär och som vi kan erbjuda är PressReader, som ger dig tillgång till över 7000 digitala tidningar och tidskrifter på över 60 språk. Tjänsten är enbart tillgänglig om man är låntagare på Vimmerby bibliotek eller någon av dess filialer ELLER om man använder appen när man fysiskt är på Vimmerby bibliotek.

Världens bibliotek

"Världens bibliotek" är en kostnadsfri tjänst med e-böcker och ljudböcker på bland annat arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska, kroatiska, serbiska, och ukrainska som drivs av Biblioteken i Malmö.

Du når tjänsten på varldensbibliotek.se.

Search the catalogue

Language