Hur aktiverar jag min lånehistorik?

En av de mest efterfrågade funktionerna på bibliotekets webbplats är att man ska kunna se vilka böcker man lånat tidigare. Nu behöver de som önskat detta inte vänta längre!

Det ska påpekas att bibliotekspersonalen inte kan se låntagarens lånehistorik. Lånehistoriken är helt privat information som enbart är tillgänglig för den som är inloggad.

Om du skulle vilja få hjälp av bibliotekspersonalen med att hitta böcker som du inte läst (och som finns med i din sparade lånehistorik) så kan du skriva ut listan av böcker som finns på din lånehistorik. Du skriver enklast ut listan genom att klicka på utskriftsknappen nära toppen av din historik. Det kan du göra hemma om du har en skrivare, eller på biblioteket.

Funktionen "Min lånehistorik" kan nu aktiveras av den individuella låntagaren genom att följa nedanstående steg:

1. Logga in på bibliotekets webbplats genom att klicka på hänglås-symbolen i övre högra hörnet. Du loggar in med antingen ditt personnummer eller med ditt lånekortsnummer, och din PIN-kod.

2. Gå till menyn "Mina sidor/Mina uppgifter/Lånekort och PIN-kod". Här samlas ditt/dina lånekortsnummer och ditt personnummer (eftersom ditt personnummer också används som ett lånekortsnummer) tillsammans med valet att ändra din PIN-kod - samt nu också valet om du vill ha din lånehistorik sparad eller inte.

3. Om du vill spara din lånehistorik, markera checkrutan. Så snart den är ifylld så kommer dina lån från och med det tillfället att sparas i din lånehistorik. Den blir synlig under rubriken "Mina sidor/Min lånehistorik".