Julkalender 2017

Julkalender 2017 med boktips!

Här kan ni hitta boktips från personalen på biblioteket - ett tips för varje dag ända fram till julafton!

Julutställningsbild

Dagens boktips kommer att visas upp som en del av Vimmerby biblioteks Julutställning de dagar som vi har öppet fram till julafton. Dagen efter att en bok har varit dagens boktips kan den lånas som vilken annan bok som helst, men inte under den dag som den är vårt boktips. Vissa boktipsböcker kan dock finnas dels som e-medier (e-böcker och e-ljudböcker), och dels i andra fysiska utgåvor. 


1:a december

1002
Av: Rydberg, Viktor
Av: Wiberg, Harald
Utgivningsår: 1960
Språk: Svenska
Förlag: R&S

2:a december

61996
Av: Göransson, Lena
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Förlag: Kakor & monster

3:e december

100004
Av: Redin, Göran
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Första delen i en planerad serie om stormaktstidens Sverige. Historien tar sin början i 1600-talets Östergötland, hos berättelsens huvudpersoner tvillingarna Erik och Karin. Deras familj tvingas bort från sitt hem. Men med tiden öppnas nya möjligheter för familjemedlemmarna, i ett Sverige som under denna period i historien var ett rike vars framtid styrdes av ett fjärran krig

4:e december

74285
Av: Flagg, Fannie
Utgivningsår: 2005
Språk: Svenska
Den medelålders Oswald Campbell i Chicago får av sin läkare veta att han bara har några månader kvar att leva. Tillfälligheter gör att han flyttar till Lost River i Alabama. Här tas han emot med öppna armar, änkorna och de ogifta kvinnorna börjar uppvakta honom. Oswald börjar åter uppskatta livet.

5:e december

118982
Av: Danielsson, Tage
Av: Åhlin, Per
Utgivningsår: 2015
Språk: Svenska
Upplaga: Specialutg.
Förlag: W&W
Jubileumsupplaga med tecknaren och animatören Per Åhlins personliga berättelse om filmens tillblivelse och med filmens kompletta storyboard som extra bonusmaterial. Inspirerad av Robin Hood tar fjortonårige Karl-Bertil paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till de fattiga. Utgavs ursprungligen 1964.

6:e december

132930
Av: Lundkvist, Gunnar
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Upplaga: 1. uppl.
Förlag: Kartago

7:e december

24956
Av: Lewis, Clive Staples
Utgivningsår: 1955
Språk: Svenska
Människan ställs inför de gudaliknande varelser som befolkar universom – hon vägs, och befinns vara för lätt. Två män försöker plundra en planet – en tredje erbjuds som ett offer till det okända… Utflykt från tyst planet är betydligt mer än en skicklig och fantasifullt skriven skildring från en väsensskild värld – den är framför allt en inträngande diskussion om människans natur och utveckling, beskriven genom kontrasten mot en annan och högre utvecklad kultur på planeten Mars. Berättelsen om Elwin Ransoms upplevelser på en främmande värld är inte bara en sällsynt bra science fiction-roman, utan också ett väsentligt inlägg i en debatt om godhet och ondska som C.S. Lewis länge förde.

8:e december

90753
Av: Ivey, Eowyn
Utgivningsår: 2012
Språk: Engelska

9:e december

41094
Av: Anyuru, Johannes
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Förlag: Norstedt
En roman om författarens far. Som ung får han från Uganda komma till Grekland för att utbildas till pilot. Här nås han 1971 av beskedet att det skett en statskupp i hemlandet. Idi Amin har tagit makten. Fadern söker asyl i Grekland, men tackar senare ja till en anställning i Zambia. Här blir han arresterad.

10:e december

134856
Av: Gaiman, Neil
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Förlag: Bonnier Carlsen
Med utgångspunkt i gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättas myterna och poemen. Det börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök - gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor. Vi möter Oden - den mäktigaste, vis, modig och beräknande; Tor - Odens son, stark, men inte den smartaste; och Loke - son till en jätte, blodsbroder till Oden och en trickster samt många fler.

11:e december

22128
Av: Neumüller, Anders
Utgivningsår: 1980
Språk: Svenska
Förlag: Bonnier

12:e december

127389
Av: Colgan, Jenny
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Förlag: Massolit
Den tredje boken om Polly Waterford. Det är snart jul i Mount Polbearne och Polly skapar läckerheter i bageriet. Men hennes pojkvän Huckles honungsaffärer går dock inte så bra som de hoppats och de måste kanske flytta fram sina bröllopsplaner. Det visar sig att Pollys vän Kerensa undanhåller något som riskerar att splittra vännerna. Mitt i förberedelserna för julmarknaden drabbas området av en hemsk storm och ön isoleras från fastlandet.

13:e december (Lucia)

14:e december

15:e december

16:e december

17:e december

18:e december

19:e december

20:e december

21:a december

22:a december

23:e december

24:e december (JULAFTON!)