Anpassningar på grund av covid-19

Nu öppnar biblioteken i Vimmerby igen!

(gäller från 2021-06-07)

Efter att biblioteken har varit stängda sedan 2020-11-14 öppnar vi nu under vecka 23 upp våra bibliotek  för besök igen. Biblioteken öppnar dock med begränsad service. Ett begränsat antal personer kommer att kunna vistas i lokalerna samtidigt.
Detta för att vi skall kunna erbjuda en säker miljö för både personal och besökare.

Vi anpassar vår service;

- Begränsat antal personer inne i lokalen samtidigt, se anslag vid resp bibliotek.

- Vi erbjuder ingen hjälp vid datorer och kopiator.

- Besök gärna biblioteket själv och i max 15 minuter/besök.

- Det kommer inte att finnas några sittplatser inne på biblioteket.

- Dagstidningar finns att läsa utanför biblioteket, för att undvika trängsel.

- Vi fortsätter att erbjuda ”Take-away-bokpåse” till dem som inte själva vill besöka biblioteken. Ring in din bokbeställning så lämnar vi ut vid entrén.

- Tillhör du riskgruppen och inte har möjlighet att få böcker på annat sätt kan vi erbjuda hemleverans. Ring 072-203 18 02.

- Vi erbjuder flera olika e-tjänster för litteratur och tidskrifter, som du kan nå hemifrån. Läs mer längre ner på den här sidan eller kontakta biblioteket för mer information.

Bibliotekens telefon- och öppettider;

Vimmerby: måndag - onsdag 10.00-18.00 || Telefon: 0492 - 76 90 94
                   tisdag, torsdag - fredag 10.00-16.00   (från 10/6)

Storebro: måndag 13.00 - 17.00 (från 7/6) || Telefon: 0492 - 76 97 22.

Södra Vi: tisdag 13.00 - 17.00 (från 8/6) || Telefon: 0492 - 76 96 17

Under veckorna 26-31 har filialerna sommarstängt.

E-post: biblioteket@vimmerby.se

Ovanstående restriktioner gäller nu tills vidare. Tillsammans får vi alla göra vad vi kan för att minska smittspridningen. Vi hoppas snart kunna öppna biblioteken igen.

/ Vimmerby Bibliotek

Take Away bokpåse

Det går till så här:

1. Du ringer eller mailar till biblioteket och talar om vilka böcker du önskar låna.
  2. Vi tar fram dina böcker, lånar ut och packar en bokpåse åt dig.
  3. Du får ett meddelande när din bokpåse är klar att hämtas.
  4. Du eller en anhörig/vän kommer till biblioteket och hämtar bokpåsen.

Lånetider på våra medier

Med anledning av den situation som råder har biblioteket utökat lånetiden för böcker från det normala fyra till sex veckor. Lånetiden för videofilmer och tidskrifter har också att utökats. Lånetiden för reserverade böcker som det är längre kö på och fjärrlån är oförändrade.

Bibliotekets tjänster du når hemifrån

Biblioteket erbjuder många e-tjänster som du kommer åt hemifrån:

• BIBLIO – lyssna och läs e-böcker på din telefon, surfplatta eller dator. Vi har nu också utökat antalet e-lån du kan göra till fem per sjudagarsperiod.
  • CINEASTERNA – se på strömmande digital film genom att logga in på ditt lånekortskonto på Vimmerby biblioteks hemsida. Du kan just nu se upp till sex filmer per månad.
  • PRESSREADER – här får du tillgång till över 7000 digitala tidningar och tidskrifter på över 60 olika språk. Har du aktiverat appen på bibliotekets wifi så har du för tillfället 90 dagar fri läsning mot tidigare 72 timmar.

Kom ihåg att du både kan låna om och reservera vanliga fysiska böcker, tidskrifter, ljudböcker, och DVD-filmer hemifrån.

Vimmerby kommunslogotyp