Anpassningar på grund av covid-19

Nu är biblioteken i Vimmerby öppna, men vi fortsätter att anpassa oss för allas säkerhet.

Restriktionerna på Vimmerby kommuns bibliotek anpassas med hur mycket smittspridningen varierar. Var vänlig och tänk på att fortsätta med att hålla avstånd till varandra, för att vi skall kunna erbjuda en säker miljö för både personal och besökare.

Vi anpassar vår service:

- Vi tillåter max 20 personer inne i biblioteket samtidigt, och det är därför vi har besöksräknaren i entrén som kollar denna begränsning. Gäller från 2022-01-14

- Håll dina besök korta - max 15 minuter. Gäller från 2022-01-14

- Lån görs via utlåningsautomaterna. Gäller från 2022-01-14

- Vi har EJ möjlighet att hjälpa till vid datorer eller kopiator. Gäller från 2022-01-14

- Det kommer inte att finnas alltför många sittplatser inne på biblioteket.

- Vi fortsätter att erbjuda ”Take-away-bokpåse” till dem som inte själva vill besöka biblioteken. Ring in din bokbeställning så lämnar vi ut vid entrén.

- Tillhör du riskgruppen och inte har möjlighet att få böcker på annat sätt kan vi erbjuda hemleverans. Ring 072-203 18 02.

- Vi erbjuder flera olika e-tjänster för litteratur och tidskrifter, som du kan nå hemifrån. Läs mer längre ner på den här sidan eller kontakta biblioteket för mer information.

Bibliotekens telefon- och öppettider + e-postadresser:

Vimmerby: måndag - tisdag 10.00-18.00
                   onsdag - fredag 10.00-16.00
                   E-post: biblioteket@vimmerby.se

Storebro: måndag 13.00-18.00
                 E-post: storebro.bibliotek@vimmerby.se

Södra Vi: tisdag 13.00-18.00
                E-post: sodravi.bibliotek@vimmerby.se

Ovanstående restriktioner gäller nu tills vidare. Visa hänsyn och håll avstånd till andra besökare och personal. Tillsammans får vi alla göra vad vi kan för att minska smittspridningen.

/ Vimmerby Bibliotek

Take Away bokpåse

Det går till så här:

1. Du ringer eller mailar till biblioteket och talar om vilka böcker du önskar låna.
  2. Vi tar fram dina böcker, lånar ut och packar en bokpåse åt dig.
  3. Du får ett meddelande när din bokpåse är klar att hämtas.
  4. Du eller en anhörig/vän kommer till biblioteket och hämtar bokpåsen.

Lånetider på våra medier

Lånetiderna har nu återgått till de normala.

Bibliotekets tjänster du når hemifrån

Biblioteket erbjuder många e-tjänster som du kommer åt hemifrån:

• BIBLIO – lyssna och läs e-böcker på din telefon, surfplatta eller dator. Vi återgår nu när vi öppnat för besökare till tre e-lån per sjudagarsperiod.
  • CINEASTERNA – se på strömmande digital film genom att logga in på ditt lånekortskonto på Vimmerby biblioteks hemsida. Du kan just nu se upp till sex filmer per månad.
  • PRESSREADER – här får du tillgång till över 7000 digitala tidningar och tidskrifter på över 60 olika språk.

Kom ihåg att du både kan låna om och reservera vanliga fysiska böcker, tidskrifter, ljudböcker, och DVD-filmer hemifrån.

Vimmerby kommunslogotyp