Anpassningar på grund av covid-19

Biblioteken i Vimmerby kommun har stängt för besök tills vidare!

(gäller från 2020-11-14)

På grund av den ökande smittspridningen har vi stängt biblioteken i Vimmerby, Storebro och Södra Vi för besökare. Vi har anpassat vår service så att vi kan fortsätta förmedla litteratur under dessa coronatider. Vi ger extra service via telefon och e-post, och lånar ut medier i form av ”take away” på biblioteken. Tidningshörnan i Stadshuset är också stängd tills vidare.

Vi anpassar vår service

- ”Take-away-bokpåse”. Ring in din bokbeställning så lämnar vi ut vid entrén. Se detaljer längre ner på den här sidan. Gäller även utlämning av reserverade böcker.

- Tillhör du riskgruppen och inte har möjlighet att få böcker på annat sätt kan vi erbjuda hemleverans. Ring 072-203 18 02.

- Vi erbjuder flera olika e-tjänster för litteratur och tidskrifter, som du kan nå hemifrån. Läs mer längre ner på den här sidan eller kontakta biblioteket för mer information.

Bibliotekens telefon- och servicetider

Vimmerby: måndag - onsdag 10.00-17.00 || Telefon: 0492 - 76 90 94
                   torsdag - fredag 10.00-15.00

Storebro: måndagar 13.00 - 17.00 || Telefon: 0492 - 76 97 22

Södra Vi: tisdagar 13.00 - 17.00 || Telefon: 0492 - 76 96 17

E-post: biblioteket@vimmerby.se

Ovanstående restriktioner gäller nu tills vidare. Tillsammans får vi alla göra vad vi kan för att minska smittspridningen. Vi hoppas snart kunna öppna biblioteken igen.

/ Vimmerby Bibliotek

Take Away bokpåse

Det går till så här:

1. Du ringer eller mailar till biblioteket och talar om vilka böcker du önskar låna.
  2. Vi tar fram dina böcker, lånar ut och packar en bokpåse åt dig.
  3. Du får ett meddelande när din bokpåse är klar att hämtas.
  4. Du eller en anhörig/vän kommer till biblioteket och hämtar bokpåsen.

Lånetider på våra medier

Med anledning av den situation som råder har biblioteket utökat lånetiden för böcker från det normala fyra till sex veckor. Lånetiden för videofilmer och tidskrifter har också att utökats. Lånetiden för reserverade böcker som det är längre kö på och fjärrlån är oförändrade.

Bibliotekets tjänster du når hemifrån

Biblioteket erbjuder många e-tjänster som du kommer åt hemifrån:

• BIBLIO – lyssna och läs e-böcker på din telefon, surfplatta eller dator. Vi har nu också utökat antalet e-lån du kan göra till fem per sjudagarsperiod.
  • CINEASTERNA – se på strömmande digital film genom att logga in på ditt lånekortskonto på Vimmerby biblioteks hemsida. Du kan just nu se upp till sex filmer per månad.
  • PRESSREADER – här får du tillgång till över 7000 digitala tidningar och tidskrifter på över 60 olika språk. Har du aktiverat appen på bibliotekets wifi så har du för tillfället 90 dagar fri läsning mot tidigare 72 timmar.

Kom ihåg att du både kan låna om och reservera vanliga fysiska böcker, tidskrifter, ljudböcker, och DVD-filmer hemifrån.

Vimmerby kommunslogotyp