Biblio-appen

Biblio-appen

Biblio-appen - officiell bild

Biblio – bibliotekets alla e-ljudböcker finns nu i en egen app!

Vimmerby bibliotek kan tack vare vår bibliotekssystemutvecklare nu erbjuda en helt ny e-ljudboksapp. Appen heter Biblio och gör det enkelt att lyssna på e-ljudböcker med bra ljud i en mer tillgänglig design än tidigare.

Som låntagare använder du ditt vanliga lånekort med PIN-kod och loggar in på Vimmerby bibliotek. Förutom att lyssna på e-böcker både on- och offline kan du söka, utforska, och låna böckerna direkt i appen. Lånar du e-ljudboken på bibliotekssidan blir lånet omedelbart synligt i appen.

Du kan självklart fortfarande använda Mina Sidor på bibliotekets hemsida för att lyssna på och låna e-medier, men en av de stora fördelarna med appen Biblio är möjligheten till att ladda ner e-ljudboken till din mobiltelefon eller surfplatta när du är ansluten till ett Wifi-nätverk, för att sedan kunna lyssna på boken när du vill utan att behöva använda något av din mobila datamängd!

Oavsett om du lyssnar på e-ljudboken via appen eller vår hemsida så fortsätter boken därifrån du slutade lyssna. Med andra ord så kan du lyssna via hemsidan på din dator, pausa och stänga av, och sedan fortsätta lyssna i mobilen därifrån du pausade. Eventuella bokmärken försvinner dock när lånet går ut efter 28 dagar.

Biblio finns på flera språk; svenska, finska, engelska och arabiska. Det språk som används i appen följer det språk som du valt som huvudspråk i din mobil eller surfplatta så länge som det är något av de fyra språken.

Appen finns tillgänglig att ladda hem gratis i App Store och Google Play och den fungerar både för iOS och Android-enheter. Precis som för e-ljudbokslån (och vårt andra e-medium e-böcker) från vår hemsida gäller att du tills vidare maximalt kan låna totalt tre e-medier per sjudagarsperiod, och lånetiden per e-medium är 28 dagar. Efter 28 dagar får du låna boken igen om du inte lyssnat färdigt, för det går inte att förlänga lån av e-ljudböcker eller e-böcker.

Steg-för-steg-instruktioner för att komma igång med appen

Om du vill läsa mer om hur du kommer igång, se steg-för-steg-instruktionerna under E-biblioteksfliken.

Begränsningar

  • Max antal lån per låntagare och period: 3 stycken per 7 dagar
    Notera att detta gäller den sammanlagda mängden av e-böcker (som man läser på en skärm) och e-ljudböcker (som man lyssnar på) per 7-dagarsperiod. 

    Detta innebär att du som låntagare maximalt samtidigt kan ha 12 e-medier lånade samtidigt - om du lånat de maximala 3 titlarna var sjunde dag.

  • Max kostnad per bok: 250 kronor per 7 dagar (för biblioteket; e-medier är gratis för låntagaren).
    Då olika e-medier kostar olika mycket för biblioteket att låna kan en viss bok som nyligen släppts (och som oftast då är dyrare för biblioteket) medföra att den enbart kan lånas ut ett fåtal gånger per 7-dagarsperiod, medan en lite äldre (och billigare) bok kanske kan lånas ut ett dussin gånger per 7-dagarsperiod.

Då den här appen är väldigt ny så kan det fortfarande finnas lite problem. Skulle du råka ut för något, eller har frågor generellt, kontakta bara biblioteket så ska vi försöka se till att vi hittar svaren.

Mina sidor

Språk Språk