Bokdepositioner

Bokdepositioner

bild med ordet "hej" på många olika språkOm du önskar att låna några böcker på ditt hemspråk på vårt bibliotek, och det visar sig att vi inte har så många (eller inga alls!), så kan det ändå finnas en lösning för dig. Ett alternativ är att göra ett fjärrlån, men ett bättre alternativ är att vi försöker beställa hem böcker åt dig genom en så kallad bokdeposition.

En bokdeposition betyder att vi lånar böcker från ett annat bibliotek åt dig, och varje deposition är gratis för dig som har ett lånekort på Vimmerby, Storebro, eller Södra Vi bibliotek.

Bokdepositioner görs från det Internationella biblioteket i Stockholm. Här är några exempel på hur beställningar kan se ut (och det är den här typen av information vi behöver från dig innan vi kan göra en beställning åt dig):

Språk: Rumänska
Skön-, facklitteratur, eller blandat: Skönlitteratur
Antal böcker: 5-6 böcker
Ämnesområden/genrer: Humor, vilda djur
Låntagarens ålder: 13-15 år
Övriga önskemål: Gärna någon eller några böcker skrivna av rumänska författare, men annars spelar författarnas ursprung ingen roll.
Språk: Pashto
Skön-, facklitteratur, eller blandat: Blandat
Antal böcker: 7-8 böcker
Ämnesområden/genrer: Rymden, sport
Låntagarens ålder: 10-12 år
Övriga önskemål: Fackböcker om rymden, skönlitterära böcker på temat sport
Språk: Kinesiska (traditionell eller förenklad)
Skön-, facklitteratur, eller blandat: Skönlitteratur
Antal böcker: 6-7 böcker
Ämnesområden/genrer: Feelgood
Låntagarens ålder: Vuxen
Övriga önskemål: Helst böcker skrivna av svenska författare, men finns det inga så går det bra med andra nordiska författare.

Du som önskar att göra en beställning kan göra din beställning så bred eller så specificerad som du vill, men om du är alltför specifik så kanske du inte får någon bok alls. Begränsningen ligger ju i hos det bibliotek som vi lånar böckerna av, och de har inte hur mycket böcker på hur många språk som helst.

Oavsett vilket språk du har svårt att hitta böcker på i våra bibliotek så är du välkommen att kontakta oss för en depositionsbeställning! Kontakta oss på något av biblioteken i Vimmerby, Storebro, eller Södra Vi, eller ta kontakt med kontaktpersonen här på sidan!   

bild med texten "välkommen" på flera andra språk än svenska

Språk

Kontakt