Databaser

Sök e-medier
Databaser

Biblioteken har flera databaser som du har möjlighet att söka i utan kostnad. Visa av databaserna kommer man även åt hemifrån, du behöver bara vara inloggad med ditt lånekort och pinkod. Leta efter text "Fjärråtkomst".Alex författarlexikon
Författarlexikon har ca 5000 biografier och ger dig möjlighet att söka även utifrån genrer och epoker eller länder och regioner, litterära priser, filmatiseringar, termer, temaartiklar, quiz med mera.

Åtkomst från biblioteket och FjärråtkomstAlex författarlexikon som app
Nu finns Alex författarlexikon som app. Alex har för närvarande över 5000 författarpresentationer. Du kommer åt hela appens innehåll gratis via ditt bibliotekskort.

Alex författarlexikon för Android

Alex författarlexikon för iPhone och iPadArkiv Digital

Här finns omkring 47 miljoner bilder på kyrkböcker och andra historiska dokument, så som flyttattester, bouppteckningar, domböcker och militära rullor med mera. Du kan bara använda Arkiv Digital på Vimmerby biblioteks Släktforskardatorerna.

Artikelsök
Databas med referenser till material ur svenska dagstidningar och tidskrifter. Artikelsök ger information om artikeln, hänvisningar och värdefulla tips på vidare sökning. I flera fall är artiklarna tillgängliga som fulltext direkt på skärmen.
 
 
 
DIVA

DiVA portal är en gemensam söktjänst för forskningspublikationer och studentuppsatser producerade vid 40 lärosäten och forskningsinstitutioner i Sverige. För varje titel i databasen finns bibliografisk information, vanligen ett abstract och en länk till fulltexten där arbetet är publicerat.

Åtkomst från biblioteket & fjärråtkomst

 

Information om Sverige
En online samhällsguide över det svenska samhället. Till dig som är ny i Sverige och enkelt och snabbt vill hitta information om det svenska samhället.

Du kan hitta information och svar på frågor om hur det fungerar i Sverige med bostad, sjukvård och utbildning.

Åtkomst från biblioteket och fjärråtkomst

 

Landguiden
Här kan du läsa om olika staters geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi etc. Landguiden ges ut av Utrikespolitiska Institutet och innehåller information om alla världens länder.

Åtkomst från biblioteket och Fjärråtkomst


Nationalencyklopedin
Ett stort svenskt uppslagsverk, skrivet och faktagranskat av Sveriges främsta experter. Här finns det ordböcker, språklexikon, atlas, korsordshjälp och flera olika skoltjänster som du kan använda.

Åtkomst från biblioteket

 

PLF Oskarshamn
Person- och lokalhistoriskt forskarcentrum i Oskarshamn har gett ut två CD-skivor med samlade uppgifter från ministerialböcker (födelse-, dop-, lysnings-, vigsel-, död- och begravningsböcker) om socknar i de nuvarande kommunerna Vimmerby, Västervik, Kinda, Linköping, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Åtvidaberg, Oskarshamn, Hultsfred, Mönsterås, Högsby, Aneby, Eksjö, Sävsjö och Vetlanda.

Åtkomst från bibliotekets släktforskardatorer

 

SVAR- Digitala forskarsalen
Kom igång med släktforskning. Skannade kyrkoböcker och databaser.

Tillgänglig på bibliotekens datorer.

Åtkomst från biblioteket

 

Sveriges dödbok

Åtkomst från Vimmerby biblioteks släktforskardatorer.

Sveriges dödbok är en databas med uppgifter om personer som avlidit i Sverige åren 1947 till 2009.

Mina sidor

Språk Språk