Hur loggar jag in?

Hur loggar jag in?

Det är en stor fördel att veta hur man loggar in på bibliotekets webbplats, då det finns en mängd tjänster som man kan använda här, bland annat reservera böcker, låna om böcker, skicka in inköpsförslag, eller att skapa en sparad sökning som gör att man får ett meddelande när biblioteket köper in något som passar in på den sökningen.

Uppe i övre högra hörnet av webbplatsen så ser ni ett liten ikon som ser ut som ett hänglås ikon som symboliserar att låntagaren inte är inloggadsom man ska klicka på för att logga in. När man klickar på den så kan man skriva in antingen lånekortsnummer eller personnummer tillsammans med sin PIN-kod för att logga in, men det enklaste att komma ihåg är personnummer, så det är det rekommenderade. Man skriver in personnumret med tio siffror, och normalt utan bindestreck. Skulle det inte fungera utan bindestreck så kan ni se om det fungerar med bindestreck innan ni kontaktar oss. 

ikon som symboliserar att låntagaren är inloggad

När man har lyckats logga in så ändras hänglåsikonen till ett öppet hänglås. Om man loggar in på sitt konto från en publik dator så kom ihåg att logga ut innan ni lämnar datorn så att ingen annan person kan komma åt era personuppgifter. Ni loggar ut på samma sätt som ni loggade in, genom att klicka på hänglåsikonen.  

Språk

Kontakt