Fjärrlåneansökan

Nya riktlinjer för fjärrlån

Nya riktlinjer gäller från 1 juni 2019 för hur fjärrlån hanteras.
Se undersidan 'Fjärrlån - frågor och svar' för att se hur du påverkas. 


 

Problem att skicka ansökningar genom webbformuläret (nedan) från e-postadresser som innehåller ITSAM-domäner (bl.a. @vimmerby.se)

OBS! Just nu går inga fjärrlåneansökningar fram om man skickar från en e-postadress från ITSAM-domänerna, det vill säga alla kommuner som ingår i ITSAM-gruppen, t.ex. förnamn.efternamn@vimmerby.se. Det ser ut som om ansökningen skickas iväg, men den kommer inte fram till bibliotekets e-postbrevlåda. 

Vi jobbar på att lösa problemet så snart vi kan. Tills vidare får ni använda en alternativ e-postadress (t.ex. gmail eller hotmail) som INTE innehåller en ITSAM-domän när ni skickar in fjärrlåneansökningar, eller skicka oss ett e-postmeddelande direkt om ni inte har någon alternativ e-postadress.

Om ni hade tänkt använda er e-postadress som har en ITSAM-domän med den anledningen att ni ska fjärrlåna för att ni vidareutbildar er inom tjänsten, glöm inte att meddela oss detta i ert meddelande. 

Vi ursäktar för krånglet som detta medför för vissa låntagare, men vi hoppas att ni har förståelse för detta då orsaken är ett tekniskt problem som vi upptäckte av en ren slump. Av den anledningen kan det också ta tid att lösa fullt ut.  // Bibliotekspersonalen

Fjärrlåneansökan

Språk