Justerade öppettider 2022

Justering av öppettider på Vimmerby bibliotek

Gammalt fickurDå kommunreceptionen har flyttat ut i den ombyggda delen av Stadshuset som nu är Kontaktcenterreception, så ändrar vi nu tillbaka öppettiderna så att vi öppnar kl. 10.00. 

Vi har inte längre någon tid med den så kallade obemannade lånedisken. Under de öppettider som vi nu har - från och med 2022-05-05 - så kommer det att finnas personal vid lånedisken. 

Det känns inte längre känns logiskt att ha biblioteket öppet två extra timmar innan vi öppnar med en bemannad lånedisk. De flesta av våra tidiga besökare innan kl. 10.00 kom hit för att läsa tidningar, och då tidningar och tidskrifter har flyttat ut i vad som nu är Kontaktcenterentrén så finns fortfarande möjlighet till att läsa dessa även om biblioteket inte är öppet.

Vi hoppas på att ni, våra låntagare och besökare, förstår varför ändringen gjorts. 

Våra två självbetjäningsautomater i biblioteket finns självklart kvar till att låna, låna om, samt återlämna de flesta typerna av medier under hela tiden som vi har öppet. 

Nedan visas de öppettider som kommer att gälla från och med nu och tills vidare. Öppettiderna som visas för filialerna i Storebro och Södra Vi är tills vidare oförändrade.

 

VIMMERBY BIBLIOTEK
  • Måndag, onsdag, torsdag, fredag: kl. 10.00-16.00
  • Tisdag: kl. 10.00-18.00

Lördagar är fortsatt stängda för tillfället med undantaget för en öppen lördag i månaden. 

 

STOREBRO FILIALBIBLIOTEK
  • Måndagar: kl. 13.00-18.00

 

SÖDRA VI FILIALBIBLIOTEK
  • Tisdagar: kl. 13.00-18.00
     

Med reservation för ändringar.

Språk