Lån av surfplattor

Våra Hublet-6 surfplattor

Våra Hublet-surfplattor kommer förhoppningsvis att inom en snar framtid kunna lånas genom självbetjäning med en låntagares lånekort och PIN-kod, men tills dess måste utlåningen gå genom vår lånedisk.

OBS! Denna tjänst återkommer när pandemirestriktionerna minskar. Just nu är dessa INTE till utlån.

Applikationer, eller "Appar"

Hublet laddningsstation och surfplattor

Dessa surfplattor innehåller ett antal förinstallerade appar, exempelvis:

  • Biblio - läs mer
  • PressReader - läs mer
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft Powerpoint
  • BlueBot
  • SVT Play

Om det finns några appar som ni vill att vi ska lägga till, hör av er till kontaktpersonen för den här sidan. Som låntagare kan ni själva inte lägga till några appar. 

Länkar

Vi har lagt till några länkar till de mest användbara webbplatserna (biblioteket, kommunen). Än en gång, om ni har några förslag, kontakta oss gärna med förslag. 

Säkerhet

Då utlåningen är personlig så vet man alltid vem som är ansvarig för en viss surfplatta när den är utlånad. Därför hoppas vi att de som lånar våra surfplattor inom biblioteket visar ansvar och tar hand om den surfplatta de lånar under de normalt två timmar som de har hand om den.

En av de stora säkerhetsaspekterna med dessa surfplattor är att de stänger av sig själva när de förlorar kontakten med vårt WiFi-nätverk, och då inte längre fungerar. Med andra ord så fungerar de inte utanför biblioteket. 

Generellt

Just nu har vi enbart bara ett par hörlurar till utlåning att använda med surfplattorna, men de fungerar med vilka hörlurar som helst som använder standarden 3,5mm kontakt. Det kan vara bra att använda hörlurar om man till exempelvis vill titta och lyssna på YouTube, något program på SVT Play, eller liknande.   

Har ni några frågor om våra Hublet surfplattor så är det bara att fråga oss. Antingen kontakta kontaktpersonen för denna sidan via mejl eller telefon, eller någon i personalen om ni är på plats i biblioteket. 

Språk

Kontakt