Biblioteken är öppna som vanligt

Öppettider

Biblioteken i Vimmerby kommun har öppet som vanligt. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ordinarie öppettider gäller så länge hälsoläget och rekommendationerna tillåter.

Lånetider på våra medier

Med anledning av den situation som råder kommer biblioteket att utöka lånetiden för böcker från nuvarande 4 till 6 veckor. Lånetiden för videofilmer och tidskrifter kommer också att utökas. Lånetiden för reserverade böcker och fjärrlån är oförändrade

Evenemang på biblioteken - besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 har beslutats att bibliotekets samtliga fysiska evenemang ställs in under mars månad. Tillsvidare gäller även besöksrestriktioner för dig som är sjuk. Vid symtom, även lindriga, ska du inte vistas i bibliotekets lokaler. Vid luftvägsinfektion gäller nolltolerans.

Uppdaterad information finns tillgänglig på den här sidan och våra sociala medier.

Bibliotekets tjänster du når hemifrån

Biblioteket erbjuder många e-tjänster som du kommer åt hemifrån:

• BIBLIO – lyssna och läs e-böcker på din telefon, surfplatta eller dator. Vi har nu också utökat antalet e-lån du kan göra till fem per sjudagarsperiod.
  • PRESSREADER – här får du tillgång till över 7000 digitala tidningar och tidskrifter på över 60 olika språk. Har du aktiverat appen på bibliotekets wifi så har du för tillfället 60 dagar fri läsning mot tidigare 72 timmar.

Kom ihåg att du både kan låna om och reservera hemifrån.

Take Away bokpåse

Som en extra service erbjuder vi nu våra låntagare Take Away bokpåse.

Det går till så här:

1. Du ringer eller mailar till biblioteket och talar om vilka böcker du önskar låna.
  2. Vi tar fram dina böcker, lånar ut och packar en bokpåse åt dig.
  3. Du får ett meddelande när din bokpåse är klar att hämtas.
  4. Du eller en anhörig/vän kommer till biblioteket och hämtar bokpåsen.

Ring eller mejla gärna till oss om du har frågor. Till exempel om du inte har möjlighet att lämna tillbaka en bok. Vi hjälper dig så gott vi kan!