Så funkar det

Så funkar det

Här kan du läsa om hur du ska gå tillväga för att kunna läsa e-böcker eller lyssna på e-ljudböcker i din mobil, surfplatta eller dator.

Det finns olika tillvägagångssätt beroende på vilken enhet du vill använda. Välj utifrån undermenyn som du hittar till höger (på en dator) eller nedanför (på en mobiltelefon eller surfplatta).


E-medier: Bibliotekets webbplats har både e-böcker och e-ljudböcker som du kan ladda ner. För att ladda ner dessa behöver du ha ett lånekort hos någon av Vimmerby kommuns bibliotek.

E-bok: E-böcker är böcker som har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa texterna direkt på din dator, mobiltelefon, surfplatta eller läsplatta. Biblio-appen finns för enklare läsning av nästan alla våra e-böcker! Se steg-för-steg-instruktionerna i Så funkar det-menyn här på sidan eller läs mer om själva appen.  

E-ljudbok: Ljudböcker är ljudböcker som via internet strömmas till din enhet och gör så att du kan lyssna på via datorn, surfplatta eller telefon. Detta så länge du är uppkopplad till något nätverk. Till skillnad från e-böcker så laddar du inte ner e-ljudböcker utan den spelas så länge du har internet till din dator, mobil eller surfplatta.
Nu finns Biblio-appen för enklare lyssning av våra e-ljudböcker! Se steg-för-steg-instruktionerna i Så funkar det-menyn här på sidan eller läs mer om själva appen.  

Lånevillkor: Du får normalt låna max tre e-medier per sjudagarsperiod. Lånetiden är 28 dagar. När lånetiden har gått ut kan du inte längre läsa eller lyssna på boken. 
För att se vilka e-medier du har lånat och när lånetiden går ut klickar du på "Mina lån" som finns under "Mina sidor" i bibliotekets hemsida. Du kan låna boken igen efter lånetiden är klar, omlån av e-medier går inte. Du kan inte återlämna e-medier. När lånetiden är över så fungerar inte filen eller länken till e-mediet.

Språk