Våra BlueBots

BlueBots

BlueBot

Vi har sex stycken BlueBots som hjälper stora som små att lära sig mer om programmering. Dessa fick under vår Digitala vecka 2019 sin invigning 23 mars, och under veckan som följde fick alla som provade på att programmera dem lämna in ett namnförslag för våra namnlösa robotar.

Efter en mycket välbesökt vecka, där många (främst barn) besökare provat på att programmera våra BlueBots, så hade vi fått in 55 stycken namnförslag vilket är bra mycket mer än någon av oss hade kunna hoppas på! Robotsuccé! Nu när tävlingen är över kan vi meddela allmänheten att dessa är namnen på våra BlueBots med vinnarnas namn inom parentes och på bild. Ett klick på vinnande namn eller bild tar er till mer bilder på den roboten.

BlueBot Blixten och dess namngivare
BlueBot Ebbe och dess namngivare
BlueBot Kalle och dess namngivare
BlueBot Smartis och dess namngivare
BlueBot Smile och dess namngivare
BlueBot Ödlan och dess namngivare

Varje robot har nu fått sin egen sida med bilder, och de kan nås antingen genom att klicka på bilderna ovan, eller i menylistan.

Hur vi kommer att använda våra BlueBots framöver

Vi förstår att alla som ville prova på våra robotar under Digitala veckan 2019 inte hade möjlighet att göra så. I den närmaste framtiden så är det bäst att höra av er till oss innan ni kommer om det är någon större grupp som är intresserad av att prova på våra Bluebots, men om det bara är någon enstaka individ så ska det nog inte vara något problem att bara fråga om vi har tid för en kortare demonstration om ni vill prova på dem. Självklart är det alltid en fördel om ni hör av er innan, oavsett storleken på gruppen.

Dessa robotar är tänkta att kunna användas av barn från tre år och uppåt.

Språk

Kontakt